Ultrahangos fertőtlenítés 

Ultrahangos fertőtlenítés alkalmazásának alapja 

A kórokozók és köztük a COVID-19 terjedésének fékezése, illetve a jövő járványainak lokális kezelése minden munkáltató, üzemeltető felelőssége. A társadalom rendjének és a normál életvitelnek alapja a közösségi lét. Mivel a kórokozók a közösségi terekben terjednek, ezért elengedhetetlen olyan lokális megoldások bevezetése, amelyekkel a kórokozók a helyiségek levegőjéből, felületekről folyamatosan, napi szinten, különösebb energia és időráfordítás nélkül rendkívül alacsony költségráfordítással kiirthatók. Ezzel hosszú távon biztonságossá tehető a közösségi lét. A 2019 óta tartó COVID19 járvány rávilágított arra, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetünk a kórokozókkal folytatott harcban. A kiszolgáltatottság csökkentésére komplett fertőtlenítő-rendszert dolgoztunk ki. 

Az ultrahangos fertőtlenítés módszere 

Az eljárás lényege az, hogy Magyarországon engedélyezett, bevizsgált, referenciával rendelkező vírus, baktérium és gomba ellenes szereket juttathatunk ki ultrahangos párásító módszerrel mindennapos légtér-és felületfertőtlenítésre zárt közösségi terekben. 

A szerek emberre ártalmatlanok és ezen túl is, a behatás a közösségi terek használati időszakán kívül történik, ezért semmilyen humán-élettani kockázat nem keletkezik. 

Az általunk ajánlott (nem forgalmazott) fertőtlenítő szerek aktuális Magyarországi dokumentációval (engedélyek, igazolások) rendelkeznek mind a hatékonyságot, mind a humán-élettani biztonságot tekintve és bárki számára megvásárolhatóak, hozzáférhetők. Kérésre a gyártó(k) forgalmazó(k) nevét, illetve a javasolt szerek dokumentációját Tisztelt Érdeklődő részére megküldjük, illetve aktuális referencialistát adunk ki. 

A gyakorlatban az ultrahangos fertőtlenítés úgy zajlik, hogy az ultrahang berendezés időzítőjét beállítva a berendezés automatikusan akkor kapcsol be, amikor a közösségi tér használaton kívül van, majd kb. 1-2 óra után kikapcsol és a helyiségek ismételt igénybevételéig megtörténik a légtérben és felületeken lévő kórokozók elpusztítása – minden nap, vagy akár naponta több alkalommal is. 

Az általunk preferált szer igazolhatóan alkalmas a COVID-19 elpusztítására. 

Az ultrahangos berendezés kiválasztása fertőtlenítéshez 

Az alkalmazott berendezések hatékonyságát befolyásoló tényező a kezelendő légtérfogat. A berendezés órateljesítménye pedig az egy óra alatt köd formájában kibocsátott folyadék mennyisége kilogrammban. A kettő akkor van egyensúlyban, ha a berendezés képes 1 óra alatt a teljes légtérfogatot betölteni a kívánt sűrűségű készítménnyel. 

Helyigény, üzemeltetés 

A kis berendezések (500 légköbméteres helyiséget kezelő rendszerig) helyigénye jellemzően 0,5x0,5 -0,5x1,0 méter, a nagy berendezéseké pedig jellemzően 1x1 méter. A rendszerek zajszintje jellemzően nem haladja meg a 40dB értéket (szélsusogás, számítógép-ventilátor hangja, stb.), rezonanciával, vízfolyással, zajjal, szaggal nem jár, így közvetlenül akár irodákban is elhelyezhetőek. Napi karbantartást, szakértelmet nem igényel. 

A rendszerek egy kerekeken gördülő zárt dobozból állnak, amelyekből egy, kettő, vagy három műanyag csövön keresztül lép ki a hideg köd a levegőbe. 

A köd szemet, nyálkahártyát nem irritálja, szaga a fertőtlenítő felmosó szerekre jellemző. 

Költségek 

A preferált fertőtlenítő koncentrátum kiskereskedelmi ára 1900Ft+Áfa/liter (bruttó: 2413Ft/l). Felhasználási koncentráció: 10% koncentrátum és 90% víz, vagyis egy 90 köbméter légtérfogatú iroda, helyiség napi fertőtlenítési készítmény költsége 362Ft/nap. Egy 1,5 liter / óra ködképző berendezés energiafogyasztása óránként 150 Watt, vagyis mintegy 10Ft/nap a fertőtlenítés áramdíja. Így a teljes napi fertőtlenítési költség 372Ft/nap. 

Alkalmazási területek 

 • Buszok
 • Vasúti kocsik
 • Tömegközlekedési várótermek
 • Iskolák
 • Óvodák
 • Irodák
 • Bevásárlóterek
 • Sportcsarnokok
 • Tanácstermek
 • Termelő üzemek helyiségei
 • Szociális blokkok
 • Rendelők
 • Kórházi helyiségek 

Alkalmazástechnika 

A berendezést hálózati dugaljba kell csatlakoztatni. A berendezések a helyiségekben praktikusan a fal mellett helyezhetők el. A bekapcsolást követően a berendezés digitális időzítő óráján be kell állítani az alkalmazandó ködképző-fertőtlenítő periódust (pl. 1 óra). Nagyberendezések esetén pedig, hogy mikor kapcsoljon be és mikor kapcsoljon ki a készülék automatikusan. Kisebb berendezéseknél az irodából kilépő utolsó dolgozó, vagy a rendkívüli fertőtlenítés esetére kitűzött időpontban a megbízott személy a start gombbal (készüléken, vagy a távirányítón) indítja el a ködképzést, majd a készülék a beállított idő eltelte után automatikusan leáll. Jellemző alkalmazás, hogy a nappali műszak után elindítva a készüléket, reggelre az iroda, rendelő, szociális helyiség, közösségi, közlekedési tér fertőtlenítve újra használatra kész. A berendezések tartállyal rendelkeznek, amely leürülését a gép jelzi. Feltöltéskor víz + koncentrátum egyszerű töltést követően, a gép ismét napokig munkakész. 

Felelősségvállalás, humánetika 

A köd nem mérgező, de humánetikai szempontok miatt a ködképzés időszaka munkaidőn kívül történjen!

A képzett köd a papírokat nem vizezi össze, nem ráncosítja el.

A köd a felületeken nem hagy vegyszermaradványt.

A köd a felületeken nem hagy nyomot.

Jellemző képek és példák a közösségi terek napi ködfertőtlenítéséről és a berendezésekről  

Ködképző rendszerekre árajánlatadó cégadatai: 

Név:                                     Innováció-Transzfer Kft.      

Székhely:                             H9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal u. 45.

Cégjegyzékszám:                  08-09-021928

Adószám:                             23376317-2-08

Képviseli:                             Dr. Lőrincz Attila

Telefonszám:                        00-36-30-237-8334

email cím:                            Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap:                                www.lorincza.hu www.innovaciotranszfer.hu www.ultrahangtechnika.hu

Cégtevékenység:                  4669'08 Egyéb m.n.s. gép, berendezés nagykereskedelme

                                           (ultrahang berendezések tervezése, kiviteleztetése, forgalmazása) 

Nyilatkozatok: 

Alulírott Dr. Lőrincz Attila, mint a jelen árajánlat kiadása tekintetében Ajánlattevő képviseletre jogosult személye, az alábbiakról nyilatkozom: 

 • Az árajánlatban szereplő termék/ek új berendezés/ek.
 • Jelen árajánlatban szereplő termék/ek vonatkozásában vállalkozásunk gyártói és kereskedelmi jogosultsággal rendelkező vállalkozás.
 • A megajánlott termék vámtarifaszáma: 8516 

Garancia, szerviz: 

Az ultrahangos rendszerre 1 év garancia van, amely kiterjed az anyagok meghibásodására és a kivitelezés esetleges hibáira is. 

Fizetési ütemezés és fizetési mód 

A fizetés módja: 

 • 1 berendezés megrendelés esetén számla ellenében átadás után
 • 2 berendezés feletti megrendelés esetén 50% megrendeléskor és 50% átadást követően számla ellenében. 

Az ajánlatban szereplő árak és specifikumok működő komplett szériaberendezésekre vonatkoznak és az árak tartalmazzák a beüzemelést, betanítást is. 

Egyedi kéréseket is módunkban áll kielégíteni, amelyek viszont egyedi ajánlatok tárgyát képezik.

Teljesítési határidő:

Megrendeléstől számított maximum 8 hét (jellemzően 4-6 hét). 

Ha a berendezés raktáron van, úgy a szállítási idő maximum 1 hét. Raktárkészlettel kapcsolatos egyeztetés érdekében kérem keressen telefonon!

Szállítás: 

Megrendelő telephelyére teljesítési határidőn belül.

CE megfelelőség 

Az ultrahang berendezés CE megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik.

COVID19, influenza és más kórokozók elleni mindennapos légtér-és felületfertőtlenítésére alkalmas ködképző-helyiségfertőtlenítő berendezések főbb műszaki paraméterei és árai (≥10g fertőtlenítő köd/óra/m3 levegő) 

A jellemző helyiség-típusok és légtérfogatok, illetve az egyszeri fertőtlenítésre számított hatóanyag költségek:  

Fertőtlenítés műszaki paraméterek  

Fertőtlenítés műszaki paraméterek 2 

Fertőtlenítés műszaki paraméterek 2